Incurcaturi cu fonduri SAPARD in Maramures

Comuna Rozavlea, judetul Maramures, risca sa piarda finantarea lucrarilor de alimentare cu apa prin programul SAPARD, din cauza nerespectarii termenelor angajate de primarie si de firma constructoare.

Conform proiectului, reteaua prevedea aproximativ 30 de cismele stradale si hidranti, care insa nu s-au realizat. Pentru lucrarile ce nu s-au realizat, Agentia de Plati Pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) cere acum banii inapoi.

Directorul APDRP regionala Satu Mare, Radu Sorin, spune ca suma care se imputa se refera strict la lucrarile ce nu s-au realizat si la o parte de conducta care exista deja cand s-a solicitat finantarea. Valoarea lucrarilor nerealizate insa aproape corespunde cu valoarea intregului proiect.

Primarul comunei Rozavlea, Gheorghe Visovan, a declarat ca este vorba de un abuz si crede ca este vorba despre o comanda politica. De asemenea, primarul a precizat ca, fata de nivelul de conducta decontat, au in plus 1.246 de metri de conducta, deci nu s-a decontat de doua ori.

Conform reprezentantilor APDRP, termenul de realizare a lucrarilor ar fi fost in primavara acestui an, insa primaria a cerut o amanare a acestui termen, care s-a prelungit pana la sfarsitul lunii august. Visovan a mai spus ca a modificat proiectul renuntand la cismele cu avizul APDRP regional Satu Mare, care a dar avizul de plata. In schimb, a mai spus el, a marit reteaua de apa, deoarece au existat foarte multe cereri de racordare la reteaua de apa.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.