Municipiul Targu Mures poate pierde banii pentru cadastrul imobiliar-edilitar

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat ca municipiul Targu Mures este pe punctul de a pierde banii pentru realizarea sistemului informational imobiliar-edilitar si a bancilor de date urbane, intrucat nu a putut face decontarile.

Ministrul a spus ca a primit o scrisoare din partea municipalitatii, care l-a informat ca s-au inregistrat probleme cu executantul masuratorilor si ca suma de 85.000 lei nu poate fi cheltuita pana la sfarsitul anului. Daca Primaria Targu Mures nu cheltuieste suma de 85.000 lei pana la sfarsitul anului, va pierde banii.

Judetul Mures a primit 250.000 lei pentru realizarea sistemului informational imobiliar-edilitar si a bancilor de date urbane in sapte localitati – Targu Mures, Reghin, Tarnaveni, Sovata, Miercurea-Nirajului, Vargata si Eremitu.

Dintre cele sapte localitati cuprinse in program, doar municipiul Targu Mures nu a reusit sa cheltuie suma alocata, restul localitatilor solicitand suplimentarea fondurilor. In acestea, pana la finele anului, din suma alocata urmau sa fie efectuate lucrari tehnice de identificare, masurare si inventariere a imobilelor si retelelor edilitare, lucrari in domeniul geodezie si topografie, pentru realizarea cadastrului imobiliar-edilitar.

In urma acestei actiuni, in sase localitati s-a trecut la inventarierea cladirilor si a terenurilor existente pe teritoriul intravilan al localitatilor, iar pentru fiecare imobil s-a intocmit o fisa proprietarului, in care se mentioneaza suprafata imobilului si vecinatatile. Au mai fost inventariate retelele de drumuri, de cai ferate, precum si utilitatile – apa, canalizare, telefonie, energie electrica, termica si gaz.

Informatiile obtinute vor fi prelucrate in sistem informational, vor servi la realizarea bazelor de date spatiale grafice si vor constitui suportul pentru editarea si corectarea hartilor. Cea mai mare suma, 85.000 lei, a fost destinata municipiului Targu Mures, cate 40.000 lei oraselor Sovata si Tarnaveni, 30.000 lei pentru Reghin si cate 20.000 lei localitatilor Miercurea-Nirajului, Vargata si Eremitu. Sumele au fost alocate in doua transe, 90% in trimestrul III, restul de 10% in ultimul trimestru al acestui an.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.