In municipiul Giurgiu se implementeaza un proiect european de dezvoltare durabila

Municipiul Giurgiu a fost selectat de Comisia Europeana pentru a participa la un proiect privind implementarea directivei de mediu care prevede folosirea energiei solare pentru obtinerea de energie termica si apa calda.

Potrivit prof.univ.dr. Constantin Stoenescu, Giurgiu a fost selectat sa faca parte din acest proiect alaturi de alte patru municipalitati din Portugalia, Spania, Germania si Italia.

Proiectul isi propune sa ajute la implementarea cadrului legal privind folosirea energiei solare in localitatile partenere in proiect si face parte dintre proiectele ce vizeaza asigurarea dezvoltarii durabile avand in vedere faptul ca energia solara nu polueaza, iar rezervele conventionale de energie sunt limitate.

La inceput este prevazut sa fie realizate ca experiment instalatii solare care sa asigure energia termica si apa calda in unele institutii publice, dupa care proiectul se poate extinde si la locuintele personale. Proiectul are o valoare de 1,2 milioane de euro si se va desfasura in perioada 2008-2010. La Giurgiu exista deja cateva blocuri de locuinte care folosesc energia solara pentru asigurarea apei calde.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.