Reabilitarea sistemului de alimentare cu apa in localitatile urbane realizata cu fonduri PHARE

Proiectul “Reabilitarea sistemului de alimentare cu apa in localitatile urbane din Bazinul Hidrografic Somes – Tisa – judetul Salaj” a fost finalizat in in data de 17 octombrie 2007. Festivitatea de inchidere a avut loc joi, 14 februarie 2008.

Proiectul pentru care Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a avut calitatea de Autoritate Contractanta, are o valoare totala de 6.769.543,66 Euro din care fonduri PHARE 5.000.000,00 Euro si fonduri de la bugetul national 1.769.543,66 Euro. Beneficiarul proiectului este Asociatia Regionala pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Somes – Tisa.

Scopul proiectului a fost imbunatatirea calitatii apei si capacitatii de asigurare a sistemului de distributie si transport al apei potabile in orasele Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei. S-au inlocuit peste 51,6 km de conducte din cadrul sistemului de distributie, inclusiv 180 camere de valve si 272 hidranti, s-au construit mai mult de 1.289 bransamente pentru consumatorii privati, s-au reabilitat aproximativ 1.850 bransamente existente si s-au instalat 3.898 contoare de apa pentru consumatori.

Tot in cadrul proiectului s-au reabilitat 7 rezervoare de stocare in Zalau, si Simleul Silvaniei si statiile de pompare in, Jibou si Simleul Silvaniei. in toate cele 4 orase s-au instalat sisteme de monitorizare.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.