Documentele tehnice pentru proiectele Iasului realizate la Bucuresti

Documentatiile tehnice pentru proiectele de infrastructura ale judetului Iasi vor fi realizate de firme din Bucuresti. Astfel, la mijlocul acestei luni au fost adjudecate licitatiile privind intocmirea documentatiei tehnice pentru proiectarea lucrarilor la cele trei drumuri care vor fi realizate cu bani europeni.

“Au fost semnate contractele cu SC Expert Proiect 2002 SRL din Bucuresti pentru proiectarea lucrarilor pe drumul de interes regional DJ 208, limita judetului Neamt – Iasi – limita judetului Suceava si pentru DJ 248 Iasi – Vaslui”, a precizat purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi, Sebastian Tataru.

Valoarea celor doua contracte obtinute de firma din Bucuresti se ridica la peste 550.000 de lei, fara TVA. Reprezentantii CJ Iasi au anuntat ca la aceste doua licitatii au fost depuse tardiv contestatii din partea SC Rutier Conex XXI din Bacau.

CJ Iasi a scos la licitatie si serviciile de proiectare pentru lucrarile de pe DJ 282 care uneste Iasul de Botosani. Acest contract a fost atribuit firmei Concept Consulting SRL din Bucuresti, iar valoarea de adjudecare s-a ridicat la 135.000 de lei, fara TVA.

Toate cele trei firme vor trebui sa prezinte proiectele tehnice intr-o luna de zile de la semnarea contractului, iar detaliile tehnice de executie pentru lucrarile de reabilitare la cele trei drumuri in 90 de zile de la parafarea documentatiei de atribuire.

Dupa finalizarea proiectelor tehnice, documentatiile vor fi trimise la Bucuresti pentru a primi aprobarea finala de accesare a 34 de milioane de euro in vederea reabilitarii celor trei drumuri judetene de interes regional.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.