Peste 100 de proiecte depuse pe agricultura la Iasi

Judetul Iasi este in continuare in topul judetelor din Regiunea de Nord-Est la numarul de proiecte depuse in cadru sesiunii a doua de depunere a proiectelor cu finantare europeana prin Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR).

Numarul total de proiecte depuse este de peste 40, dintre care in jur de 25 pentru achizitii de utilaje agricole. Valoarea totala a proiectelor se ridica la o suma de aproximativ 60 milioane Euro. Pentru masura 121 – modernizarea exploatatiilor agricole, au fost depuse 25 de proiecte in valoare de peste 10 milioane Euro.

Pe masura 322, respectiv renovarea si dezvoltarea satelor, au fost depuse 15 de proiecte in valoare de peste 35 milioane Euro. Pentru cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere au fost depuse doua proiecte in valoare de 6,3 milioane Euro.

Dupa doua sesiuni de depunere a proiectelor cu finantari prin FEADR, producatorii din judetul Iasi au depus in jur de 100 de proiecte in valoare totala de peste 140 milioane Euro. Dintre acestea, doua proiecte au in vedere drumuri intercomunitare intre comunele Scobinti, Cotnari si Ceplenita, respectiv intre Tansa si Dumesti, in valoare de aproximativ 12 milioane Euro. Daca toate proiectele depuse in aceasta prima sesiune vor fi selectionate, vor fi modernizate 135 kilometri de drum comunal, 38 kilometri de drum satesc, 30 kilometri de aductiuni de apa si 50 kilometri de canalizare apa pentru o populatie de aproape 35.000 de persoane.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.