Autoritatile locale s-au imprumutat de 600 milioane euro in 2007

Autoritatile publice locale din Romania s-au imprumutat, in 2007, de aproximativ 600 milioane euro, in conditiile in care datoria publica locala a ajuns la 2% din PIB, iar jumatate din aceste credite au fost acordate de Dexia Kommunalkredit Romania, a declarat directorul institutiei.

Datele si estimarile Dexia vizeaza doar orasele cu cel putin 50.000 de locuitori si judetele, acesta fiind sectorul pe care compania isi desfasoara activitatea in Romania, a mentionat directorul comercial al Dexia Kommunalkredit Romania, Marian Sirbu. De asemenea, Sirbu a explicat ca segmental vizat detine peste 90% din totalul datoriei publice, pe fondul capacitatii mari de indatorare si situatiei financiare mai bune.

In 2007, datoria publica locala detinea o pondere de aproximativ 2% din produsul intern brut (PIB) al Romaniei, a mai spus reprezentantul Dexia, precizand ca imprumuturile acordate sunt trase, in mod obisnuit, pe perioade de pana la cinci ani si, prin urmare, se reflecta treptat in soldul datoriei publice locale.

Rambursarea acestor imprumuturi are loc, insa, in 15 pana la 25 de ani, a mai spus Sirbu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top