O misiune CE verifica gestionarea fondurilor SAPARD in Romania

O misiune de audit a Comisiei Europene (CE) evalueaza timp de zece zile eligibilitatea cheltuielilor efectuate in cadrul programului SAPARD, a declarat directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Laszlo Klarik.

“Este o misiune normala de audit, asa cum primim in fiecare an. Se vor verifica, pe baza unui esantion de control, anumite proiecte SAPARD si, implicit, eligibilitatea cheltuielilor”, a declarat Laszlo Klarik.

Potrivit datelor furnizate de APDRP, de la inceputul programului SAPARD s-au platit 1,08 miliarde de euro, iar de la inceputul anului 75,26 milioane de euro.

Pana la sfarsitul anului, APDRP mai are de cheltuit aproximativ 350 de milioane de euro, fonduri corespunzatoare alocarilor financiare pentru 2005 si 2006.

Prin programul SAPARD au fost aprobate si contractate 4.713 proiecte, in valoare de 1,49 miliarde de euro. Regula programului SAPARD spune ca platile aferente anumitor proiecte trebuie facute in cel mult doi ani de la contractarea acestora.

Sursa: News In

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.