Precizari privind aprobarea proiectelor de investitii finantabile din fonduri comunitare

In vederea unei informari corecte a potentialilor beneficiari (Administratii Publice Centrale si Locale), referitor la procesul de aprobare a propunerilor de proiecte de investitii finantabile din fonduri comunitare, MDLPL face urmatoarele precizari:

Anterior depunerii, de catre o Autoritate Publica Centrala sau Locala, a unui proiect in scopul obtinerii finantarii comunitare, este necesara aprobarea acestuia de catre Consiliul Interministerial, pentru urmatoarele tipuri de proiecte de investitii:

  • Proiectele de investitii, promovate de Autoritatile Publice Centrale, cu o valoare de peste 20 milioane de RON (in conformitate cu prevederile HG nr. 1865/2006), care sunt cofinantate din fonduri comunitare si fonduri de la bugetul de stat , aprobate conform art.42 al Legii nr. 500/2002 se vor supune avizarii Consiliului Interministerial, urmand ca indicatorii tehnico-economici sa fie aprobati prin Hotarare de Guvern.

  • Proiectele de investitii, promovate de Autoritatile Publice Locale care sunt cofinantate din fonduri comunitare si fonduri de la bugetul de stat , aprobate conform art. 44, alin (1) al Legii nr. 273/2006 nu se vor supune avizarii Consiliului Interministerial, si nici aprobarii prin Hotarare de Guvern.
  • Proiectele de investitii, promovate de Autoritatile Publice Locale care au ca sursa de finantare si imprumuturi externe contractate sau garantate de stat, indiferent de valoarea lor, vor fi supuse aprobarii Consiliului Interministerial si aprobarii Guvernului, conform art. 44, alin (2) al Legii nr. 273/2006.

Conform clarificarilor transmise de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (atasata), sunt considerate proiecte de investitii “acele proiecte ce au ca rezultat realizarea unui obiectiv prin investirea de capital, avand ca si componenta principala realizarea unei lucrari, fara, insa a exclude achizitia unor servicii.”

MDLPL recomanda tuturor potentialilor beneficiari sa respecte procedura prezentata mai sus, inainte de depunerea spre finantare a unui proiect de investitii care indeplineste criteriile sus-mentionate.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.