Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei sustine modernizarea serviciilor publice electronice

Zoltan Somodi, secretar de stat pentru Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a participat la Conferinta Anuala a Asociatiei Nationale a Informaticienilor din Administratia Publica, ANIAP 2008.

In cadrul conferintei anuale cu tema „Sisteme Informatice privind managementul informatiei pentru administratia publica”, secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei a vorbit despre dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice moderne.

Potrivit lui Zoltan Somodi, „Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei sprijina modernizarea serviciilor oferite de adminstratiile statului prin posibilitatea accesarii fondurilor structurale destinate sectorului IT&C. Fondurile structurale reprezinta o sansa unica pentru dezvoltarea serviciilor publice cu ajutorul echipamentelor de tehnologia informatiei si comunicatiilor. Rolul acestor tehnologii este de a se constitui in suportul pentru aplicarea si simplificarea multor proceduri, in scopul asigurarii accesului larg si nediscriminatoriu la serviciile publice. in acelasi timp, utilizarea fondurilor comunitare de catre adnministratiile publice, fie ca este vorba de primarii, prefecturi, institutii de invatamant, va conduce la reducerea tarifelor pentru serviciile publice oferite si a costurilor de operare si de personal”, a adaugat secretarul de stat.

MCTI sustine informatizarea administratiei publice si in acest sens, in luna august a acestui an, a fost deschisa inregistrarea proiectelor pentru Domeniul Major de Interventie 2 „Dezvoltarea si Cresterea Eficientei Serviciilor Publice Electronice Moderne” care cuprinde patru operatiuni destinate dezvoltarii si eficientizarii serviciilor electronice: operatiunea 2.1 „Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, operatiunea 2.2 „Implementarea de sisteme TIC in scopul cresterii interoperabilitatii sistemelor informatice”, operatiunea 2.3 ” Sustinerea implementarii de aplicatii de E-Learning”si operatiunile 2.4 local si 2.4 national „Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”. Bugetul disponibil pentru aceste patru operatiuni este de 343,5 milioane lei.

„Autoritatile trebuie sa inteleaga importanta existentei acestor fonduri si oportunitatea unica pe care o au in a-si rezolva multe din problemele comunitatilor, cu sustinerea Uniunii Europene. Aproape 50% din fondurile structurale destinate sectorului IT&C merg catre autoritatile publice, iar cealalta jumatate se adreseaza IMM-urilor si ONG-urilor,” a adaugat Zoltan Somodi.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top