Investitii de cinci milioane de euro in agricultura ieseana

Agricultura ieseana va beneficia de investitii de peste cinci milioane de euro prin intermediul proiectelor depuse in cadrul Fondului European de Aderare si Dezvoltare Rurala (FEADR). Jumatate din valoarea investitiilor va fi nerambursabila de la Uniunea Europeana, cealalta jumatate fiind achitata de beneficiar.

Eugen Ticau, directorul Centrului Regional de Plati (CRPDRP) Iasi a declarat ca la nivelul Regiunii de Nord-Est, sunt 57 de proiecte selectate dintre care 24 de beneficiari au si semnat contractele de finantare. La nivelul judetului Iasi, au fost aprobate 17 proiecte, iar dintre acestea 8 au deja contractul semnat inca de saptamana trecuta.

Potrivit acestuia din numarul total de contracte semnate in judet, sapte au fost depuse pe masura 1.2.1 privind privind modernizarea exploatatiilor agricole implicit achizitii de utilaje si unul singur pe masura 1.2.3, privind cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere.

Ticau a mai mentionat ca valoare totala a proiectelor care au primit finantare se ridica pana acum la peste 5 milioane de euro.

Cele mai mari proiecte apartin societatii Pig Farm, cu o valoare eligibila de 1,9 milioane de euro si al societatii Cereal BAC din Vladeni, depus pe masura 1.2.3 ce vizeza modernizarea unei baze de conditionare a cerealelor in valoare de 1,37 milioane de euro. Urmeaza proiectele depus pentru achizitii de utilaje al companiei Vinifruct Copou cu o valoare de peste 780.000 de euro si cel al Agro NILS, in valoare de 398.000 de euro.

La nivel judetean valoarea celor 17 proiecte depuse in luna martie si acceptate pentru finantare se ridica la peste 19 milioane de euro. “Odata ce au semnat contractul de finantare, trebuie sa-si intocmeasca dosarele de achizitii, sa faca achizitiile si apoi sa vina cu dovada pentru a primii banii”, a incheiat Ticau.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.