Tester Group vre sa ridice un centru de afaceri cu bani europeni

finantarea din fonduri europene

“S-a finalizat evaluarea tehnica si financiara/ a unui numar de sapte proiecte. Acestea trec in etapa urmatoare, respectiv cea de evaluare strategica. In acest context, pe data de 15 octombrie 2008, la Piatra Neamt va avea loc sedinta Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare Nord-Est (CRESC). La aceasta vor fi invitati sa participe membrii si observatorii desemnati ai CRESC Nord-Est”, se arata in anuntul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE).

In cadrul sedintei programate pe 15 octombrie Iasul are depus un singur proiect spre evaluare pe axa 4.1 de finantare privind consolidarea mediului de afaceri, dezvoltarea sustinuta a structurilor de sprijin pentru afaceri de importanta regionala si locala.

Proiectul anuntat pentru sedinta din aceasta luna a fost depus de SC Tester Group SRL si priveste realizarea unui centru de sprijinire si dezvoltare a afacerilor. Valoarea totala a proiectului se ridica la 32,5 milioane de lei. Pe aceeasi axa va mai fi analizat un proiect depus de o societate comerciala din Vaslui care doreste sa infiinteze un incubator de afaceri, iar valoarea este de 22,6 milioane de lei.

Printre celelalte documentatii care vor intra in evaluare strategica se mai numara un proiect al primariei Onesti privind modernizarea unui centru social, dar si modernizarea unei strazi din municipiul Piatra Neamt care asigura singura iesire din oras spre zona de nord-vest a judetului Neamt. Acest ultim proiect va fi analizat in sedinta CRESC, dar finantarea din fonduri europene nu va fi deocamdata asigurata.

Aceasta intrucat cele 143 milioane de euro nerambursabile alocate pe axa 2:1 a POR, privind reabilitarea infrastructurii de transport regionale si locale au fost deja alocate pentru alte proiecte depuse inca de la inceputul acestui an de cele sase judete din Regiunea Nord-Est.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.