UE prelungeste pana in luna iunie 2017 masurile de sprijin pentru sectorul fructelor si legumelor

fructe.jpg

Comisia Europeana a prelungit pana la finele lunii iunie 2017 masurile de sprijin introduse pentru cultivatorii de fructe si legume afectati de embargoul rusesc, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.

Aceasta plasa de siguranta a fost introdusa pentru prima data in 2014, ca urmare a embargoului introdus de Moscova pentru importurile de produse agricole si alimentare provenite din tarile care au impus sanctiuni Rusiei, si a fost prelungita deja in urma cu un an.

“Prelungirea masurilor de sprijin pentru sectorul fructelor si legumelor este o demonstratie concreta a solidaritatii Comisiei Europene cu cultivatorii europeni de fructe si legume care au fost afectati de embargoul rusesc. De la introducerea embargoului, Comisia a implementat o serie de masuri de sprijinire a producatorilor din mai multe sectoare, recunoscand situatia dificila in care se afla”, a declarat comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan.

Masurile de sprijin constau in principal in retrageri de produse de pe piata pentru distribuirea gratuita catre o serie de organizatii caritabile si alte scopuri (precum hrana animalelor, compost sau distilare). Masurile acopera tomatele, morcovi, varza, conopida, brocoli, castravetii, ciupercile, merele, perele, prunele, strugurii de masa, kiwi, portocalele, clementinele, mandarinele, lamaile, piersicile si nectarinele, ciresele si curmalele.

De la introducerea embargolui rusesc, in luna august 2014, o cantitate totala de cantitate totala de 1,13 milioane tone de fructe si legume a beneficiat de masuri exceptionale de sprijin de la UE in valoare de 280 milioane de euro.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.