Uniunea Europeana va aloca fonduri suplimentare pentru dezvoltarea agriculturii ecologice

Agricultura_ecologica.jpg

Agricultura_ecologicaPrin noul Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, agricultura ecologica din Romania va fi sprijinita prin alocarea unor finantari suplimentare. Astfel, tara noastra are reale sanse sa ajunga pe locul 3 in topul tarilor europene dupa suprafata agricola certificata in sistem ecologic.

Mai concret, s-a luat in vedere introducerea de pachete financiare suplimentare destinate pasunilor si fanetelor certificate ecologic. Presedintele Asociatiei Bio Romania a mentionat ca este pentru prima oara cand Guvernul prin Ministerul Agriculturii, tine cont de solicitarile din sectorul bio. 

Prin aplicarea acestei masuri, proprietarii fermelor de ovine si bovine pot adopta sistemul ecologic pentru a acoperi o cerere din ce in ce mai mare de lapte bio, existenta pe piata. 

In ultimii ani, agricultura ecologica a inregistrat o crestere galopanta, ajungand anual la un procent de 23%. In anul 2012, erau inregistrati 26.736 de operatori care se ocupa de productia, procesarea si comercializarea produselor ecologice, aproape de noua ori mai multi decat fusesera inregistrati in 2010.

Sursa: Evenimentul

One thought on “Uniunea Europeana va aloca fonduri suplimentare pentru dezvoltarea agriculturii ecologice”

  1. Pe cand ajutorul minimis in conturi???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.