4 centre sociale din judetul Harghita au primit finantare prin REGIO

semnare-contract-centru-social.jpg

Un nou contract de finantare nerambursabila aloca peste 1,59 milioane lei fonduri nerambursabile Regio pentru reabilitarea unui centru de plasament din localitatea Gheorgheni, judetul Harghita.

Acest contract se alatura celorlalte trei contracte de finantare aflate deja in implementare, prin care se reabiliteaza alte 3 centre sociale din judet.

Contractul de finantare a fost semnat la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia, de catre reprezentantul beneficiarului si de catre directorul general al ADR Centru.

Fondurile solicitate spre finantare nerambursabila sunt alocate din bugetul Programului Operational Regional, domeniul 3.2, destinat reabilitarii si modernizarii infrastructurii sociale, derulat in Regiunea Centru de catre ADR Centru.

Proiectul “Reabilitarea centrului de plasament Casa de copii sub curcubeu, reabilitarea si reamenajarea Casa veche” a fost depus de catre Asociatia Sociala Umanitara Crestina Ora International si are o valoare totala de 2,07 milioane lei, din care 1,59 milioane lei reprezinta fodurile nerambursabile solicitate pentru finantarea proiectului.

Fondurile proiectului sunt alocate cresterii numarului de spatii multifunctionale si diversificarea serviciilor sociale acordate din cadrul celor doua cladiri ale Centrului de plasament de tip familial Ora International Gheorgheni. Din fondurile proiectului, pe parcursul celor 19 luni de implementare, se vor reamenaja si recompartimenta spatiile actuale, se vor executa lucrari de izolatii termice, se va inlocui tamplaria exterioara, se va crea o sala de lectura, precum si doua noi ateliere mestesugaresti.

Cele doua case ce fac parte din centru, vor fi dotate cu paturi si dulapuri noi pentru cei 35 de copii gazduiti in centru, bucataria va fi modernizata, se vor achizitiona materiale didactice interactive, videoproiector, televizor, mobilier pentru birouri si sala de lectura, dar si echipamente pentru dotarea celor doua ateliere mestesugaresti.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.