Cum a obtinut un service auto din Vaslui bani de la bugetul de stat

service-auto.jpg

service autoSC CELESTA SRL Vaslui, infiintata in anul 1992, condusa de domnul Penisoara Gabriel, a reusit sa obtina in 2012 bani de la bugetul de stat prin Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata.

In anul 2007 societatea a deschis un service rapid de roti (vulcanizare). In aceste conditii, managerul firmei s-a gandit la o modalitate prin care sa isi dezvolte business-ul. „Datorita dezvoltarii continue a afacerii si nevoii de diversificare a serviciilor oferite catre clienti, am considerat necesara imbunatatirea dotarii cu utilaje a service-ului. Fondurile primite le-am folosit astfel pentru achizitionarea de utilaje de service roti de inalta performanta, ce ne-au permis sa oferim clientilor nostri o gama mai larga de servicii de roti„, ne-a marturisit domnul Penisoara.

Intrebat cum a aflat de existenta acestui program, managerul service-ului auto sustine ca: „In cursul anului 2012, de la reprezentantul FIATEST, dl Mihai Dumitriu, am aflat de programul de finantare pentru dezvoltarea serviciilor de piata pentru IMM-uri, la care am aplicat. Procedurile erau relativ simple, spre deosebire de birocratia intalnita la accesarea de fonduri europene.

In ceea ce priveste decontarea cheltuielilor, fondurile au fost puse la dispozitia firmei intr-un timp foarte scurt: „Banii au ajuns la noi in 30 de zile de la indeplinirea tuturor conditiilor de eligibilitate si a cerintelor impuse de finantator (OTIMMC)„.

Mai multe detalii despre Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata

La acest program pot aplica: intreprinderi mici si mijlocii din domeniul comertului si serviciilor care au cel putin 1 an calendaristic  de la infiintare la data completarii on line a formularului de preselectie.

Activitati eligibile: achizitii de active corporale si necorporale specifice domeniului de activitate, inclusiv implementare ISO. Cheltuielile cu consultanta sunt eligibile – maxim 10% din valoarea eligibila a proiectului.

Prin program, beneficiarii eligibili primesc o valoare a AFN de maximum: 80% pentru microintreprinderi, 70% pentru intreprinderi mici si 60% pentru intreprinderi mijlocii din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA). Valoarea maxima a AFN nu poate depasi suma de 100.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Cel mai devreme, la sfarsitul lunii februarie, va aparea lista cu programele previzionate pe anul 2013.

Va invitam sa completati acest formular daca doriti sa intrati in legatura cu un consultant specializat pentru a aplica la acest program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top