Seful DLAF sustine ca a fraudarea fondurilor europene ne-a costat 80 de milioane de euro

claudiu_dumitrescu.jpg

claudiu_dumitrescuSeful Departamentului de Lupta Antifrauda, Claudiu Dumitrescu (42 de ani), a declarat ca, in ciuda regulilor foarte stricte de utilizare a banilor europeni, romanii au incercat fraudarea acestora.

“Am verificat proiecte in valoare de 679 de milioane de euro. Foarte mult. Am gasit probleme ce au generat un impactul financiar negativ de 80 de milioane de euro, a declarat Claudiu Dumitrescu.

Acesta a prezentat drept cele mai elocvente cazuri de fraudare cel al firmei Romstrade (controlata de Nelu Iordache), cel al “Galei de box Lucian Bute” sau al unei case de avocatura care a depus la POS DRU in jur de 17 proiecte copy-paste.

Seful DLAF sustine ca a intalnit cele mai mari probleme la POS DRU (Dezvoltarea Resurselor Umane) unde a demarat 63 de actiuni de control, SAPARD (Programul Special de Pre-Aderare pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala) cu 55 de cazuri, Cresterea competivitatii economice cu 53, iar la FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala), fostul SAPARD sunt 50.

Mai multe detalii: Evenimentul Zilei

Foto: Luju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.