Drumul spre Suceava, asfaltat sub presiune

Suceava, fonduri europene, proiect, investitie, finantare nerambursabila

Proiectul de asfaltare a 40 de kilometri de drum intre localitatile Mircesti si Lespezi, care asigura legatura intre judetele Neamt si Suceava prin Iasi, a fost demarat oficial. Acesta este primul proiect cu fonduri europene aprobat al Consiliului Judetean si are asigurata finantarea nerambursabila din noiembrie 2008.

Lucrari executate in doi ani

“Numai un an a durat licitatia. Din cauza numeroaselor contestatii, atribuirea a fost intarziata”, a spus Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Potrivit reprezentantilor judetului, durata de implementare a proiectului este de 36 de luni din momentul aprobarii contractului de finantare. Practic, in noiembrie 2011, lucrarile pe DJ 208 ar trebui finalizate. Reprezentantii firmei de constructii au anuntat ca vor demara lucrarile pe 15 februarie, daca vremea le va permite si le vor termina in 24 de luni.

“Vom angaja forta de munca din zonele in care vom lucra, dar nu vom lua subcontractanti”, a afirmat Dan Balcanu, directorul Pa&Co International. Acesta nu a putut preciza daca firma va putea termina lucrarile mai repede de doi ani.

Practic, firma de constructii mai are la dispozitie doar 20 de luni pentru a respecta perioada de implementare a proiectului cu finantare europeana. Valoarea lucrarilor de refacere a celor 40 de kiloemtri de drum este de aproape 40 de milioane de lei.

Drumul judetean 208 face legatura intre Suceava si Neamt prin localitatile Mircesti, Halaucesti, Mogosesti-Siret, Stolniceni-Prajescu, Valea Seaca si Lespezi.

Pascaniul ramane cu gropile

Acest drum trece si prin municipiul Pascani insa, potrivit normelor europene, nu pot fi alocati bani pentru refacerea drumurilor din municipii. “Ma bucur ca in sfarsit se incepe aceasta lucrare de care vorbim de cativa ani buni”, a precizat Ioan Ionita, viceprimarul Pascaniului.

Edilul a mentionat ca pentru refacerea tronsonului de drum care traverseaza municipiul se vor cauta surse de finantare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.