Fonduri nerambursabile pentru tinerii fermieri prin PNDR!

tineri fermieri, finantare

Masura 112 – “Instalarea tinerilor fermieri”

Parte a Axei I – ‘Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier’, Masura 112 urmareste imbunatatirea si cresterea competitivitatii sectorului agricol prin promovarea instalarii tinerilor fermieri si imbunatatirea managementului exploatatiilor agricole prin reinnoirea generatiei, dar fara cresterea populatiei active ocupate in agricultura.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 112 sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de finantare),persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola:

– are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 UDE; este situata pe teritoriul tarii; este inregistrata in Registrul unic de identificare – APIA si Registrul agricol.

Categoriile de beneficiari eligibili care pot solicita sprijin nerambursabil prin Masura 112 sunt persoanele fizice, PFA-urile, intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale si asociatii sau administratorii unici ai unui SRL.

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 12.000 de Euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiunea minima de 6 UDE, iar peste aceasta dimensiune, sprijinul pentru instalare poate creste cu 4.000 Euro/ 1 UDE, dar nu va putea depasi 40.000 de Euro/ exploatatie, sub rezerva aprobarii ulterioare a acesteia de catre Comisia Europeana.

Proiectele se depun in perioada 28 noiembrie – 13 ianuarie 2012.

Masura 142 – “Infiintarea grupurilor de producatori”

Obiectivul masurii este incurajarea infiintarii grupurilor de producatori din sectorul agricol si silvic in vederea obtinerii de produse de calitate care indeplinesc standardele comunitare. Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 142 sunt grupurile de producatori recunoscute oficial incepand cu data de 1 ianuarie 2007 pana la 31 decembrie 2013, conform prevederilor legislatiei in vigoare.

Categoriile de solicitanti care pot primi finantare nerambursabila sunt:
– Societati comerciale, conform Legii nr. 31/1990 republicata;
– Societati agricole si alte forme de asociere in agricultura, conform Legii nr. 36/1991;
– Asociatii conform Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2005;
– Cooperative agricole, conform Legii cooperatiei agricole nr. 566/2004;
– Orice alta forma juridica de asociere, conform legislatiei in vigoare.

Cererea de proiecte este cu depunere continua, pana la epuizarea bugetului.

Pentru mai multe informatii despre PNDR, intrati: aici.

4 thoughts on “Fonduri nerambursabile pentru tinerii fermieri prin PNDR!”

 1. Florin spune:

  Buna ziua. Am 20 de ani si as dori sa va intreb de ce am nevoie pentru a-mi deschide o crescatorie de porci cu fonduri UE nerambursabile? Va multumesc.

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Puteti lua bani prin PNDR: https://www.finantare.ro/programul-national-de-dezvoltare-rurala-pndr prin:

   Masura 112 Instalarea tinerilor fermieri: https://www.finantare.ro/program-6536-pndr_-masura-112-instalarea-tinerilor-fermieri.html

   Momentan insa linia de finantare este inchisa, insa va fi relansata in 2013. In cadrul fisei de program + ghid gasiti toate informatiile cu privire la documentele necesare in dosarul de finantare.

   Va doresc mult succes!

 2. parlac radu spune:

  am 27 ani,117 oi fatatoare+49 hectare teren inchiriat pe 10 ani .imi doresc sa obtin si eu fonduri nerambursabile si nu stiu ce acte imi trebuie?va multumesc tel 0765545588

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Puteti obtine fonduri nerambursabile prin Masura 121 Modernizarea exploatatiilor agricole: https://www.finantare.ro/program-5899-masura-121-modernizarea-exploatatiilor-agricole.html

   Aici, in ghidul solicitantului, aveti descrise toate conditiile necesare dar si actele care trebuie completate: http://files.finantare.ro/2012/ghidul-solicitantului-121-modernizarea-exploatatiilor-agricole-martie-2012.pdf

   Daca doriti, puteti depune personal cererea de finantare – daca nu, puteti apela la serviciile unui consultant specializat care sa va indrume exact pasii.

   Va dorim mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.