Aviz obligatoriu pentru consultantii fiscali

Activitatea de consultanta fiscala va putea fi exercitata numai de persoanele care au obtinut certificatul de atestare emis de Ministerul Finantelor, in urma promovarii unui examen, si care sunt inregistrate la Camera Consultantilor Fiscali.

Profesia de consultant fiscal va putea fi exercitata de persoane fizice independente si cabinete individuale, conform regulamentului de organizare si functionare al Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat de Guvern.

Consultantii fiscali si societatile comerciale de consultanta fiscala pot acorda asistenta de specialitate la intocmirea declaratiilor de impozite si taxe, probleme fiscale, creante bugetare (amenzi, penalitati si majorari) si asigura reprezentare in fata organelor fiscale sau a instantei judecatoresti, pentru expertiza fiscala.

Consultantii fiscali si societatile comerciale de consultanta fiscala pot desfasura si activitati de expertiza contabila, audit financiar, instruire si perfectionare in domeniul fiscal.

Regulamentul aprobat de Guvern prevede obligatia Camerei de a intocmi Registrul consultantilor fiscali si al societatilor comerciale de consultanta fiscala, structurat in plan administrativ-teritorial. Inscrierea in registru confera dreptul exercitarii profesiei la nivel national si in strainatate.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.