IMM-urile din comert, cele mai afectate de concurenta dupa aderarea la UE

Firmele mici si mijlocii din domeniul comertului vor fi cele mai afectate de intensificarea concurentei ca urmare a aderarii la Uniunea Europeana, piata urmand sa fie dominata de magazinele de tip hypermarket.

Potrivit datelor statistice publicate in Cartei Alba a IMM-urilor, la sfarsitul anului 2005 erau inregistrate peste 221.000 de firme din domeniul comertului cu ridicata si cu amanuntul, in scadere fata de anul precedent. Reducerea numarului firmelor din comert este determinata de intrarea pe piata a hypermarketurilor, care au determinat inchiderea mai multor societati din domeniul comertului.

La Consiliul Concurentei au fost depuse mai multe plangeri ale firmelor mici care reclama abuzul de putere si de pozitie dominanta ale marilor companiilor.

Potrivit datelor publicate in Carta Alba a IMM-urilor in Romania erau inregistrate, la sfarsitul anului 2005, 526.000 de firme mici si mijlocii, dintre care cele mai multe activau in domenii cum ar fi comert, servicii prestate firmelor si constructii.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.